BMC A/S

BMC A/S (Building Material Corporation) blev stiftet i 1987, hvor firmaet startede sine aktiviteter som handelsselskab med byggevarer på det norske og danske marked. Dette er hovedsageligt byggevarer i den tunge genre, herunder belægningssten med tilbehør.

Senere brød BMC monopolet på lecablokke, ved lanceringen af Scanblok i starten af 1990’erne. BMC A/S, som blev etableret i Aalborg, var således moderselskabet i 10 år, hvor datterselskaber blev etableret i Danmark og Norge, indtil GF Inveco A/S i 1997 overtog rollen som holdingselskab.

BMC holder stadig fast i sit oprindelige produktmiks, hvor gipsplader i dag er det førende produkt. Efterfølgende fibercement, tagsten, mur, blok og pudsprodukter, samt andre komplementerende produkter.

BMC har, både på det norske og danske marked, satset på “samlast”, det vil sige at byggevareforretningerne, som er den typiske kunde, kan hente et mix af produkter på samme adresse, og dermed spare på de logistiske omkostninger.

Logistik har stået centralt for selskabet og i særdeleshed i Norge.
Dette medførte, at der i 2002 blev etableret eget shippingselskab med tilhørende terminaler, som dækker hele den norske kystlinje.

I 2005 åbnede BMC et kontor i Nanjing, Kina hvor to lokale ansatte servicerer de enkelte selskaber i koncernen. Dette gælder indkøb af produkter tilknyttet både byggevarer og LED belysningsbranchen. Kontoret i Nanjing har stor aktivitet fra flere af selskaberne i koncernen.

Scroll to Top